Årets Sportsnavn

ÅRETS SPORTSNAVN

 

Triatleten Camilla Pedersen: Årets Sportsnavn 2014


Hun bliver kaldt Mirakel-Camilla, verdensmester i triatlon, og nu kan hun også kalde sig Årets Sportsnavn. Prisen blev lørdag aften uddelt af Danmarks Idrætsforbund og Jyllands-Posten under DR’s store Sports Galla-show.

VM-guldet på langdistance var den primære årsag til, at den 31-årige Camilla Pedersen endte med at tage prisen med hjem. At hun blot et år inden sejren vågnede op fra næsten tre uger i koma efter en ulykke, der kostede hende et kraniebrud, indre blødninger og et stort antal brækkede knogler, gør kun præstationen stærkere.

"Først og fremmest er Camilla Pedersen blevet verdensmester, men udover det gør de særlige omstændigheder omkring hendes ulykke og kamp for at komme tilbage præstationen til noget ekstraordinært. Det er vi sammen med DIF rigtig glade for bogstaveligt taget at kunne sætte pris på ved denne lejlighed," siger Jyllands-Postens sportsredaktør, Christian Thye-Petersen.

Udover VM vandt hun yderligere 8 løb af 12 starter i 2014. En ironman i Barcelona endte med en andenplads.

Øvrige nominerede til prisen som Årets Sportsnavn var svømmeren Rikke Møller Pedersen, der i 2014 vandt to individuelle guldmedaljer ved EM på kortbane i Berlin samt en guldmedalje ved holdkappen 4x400 meter medley. Guldfireren, letvægtsroerne, var også nomineret for at vinde både EM og VM.

Det er 24. gang, at Morgenavisen Jyllands-Posten og Danmarks Idrætsforbund uddeler prisen som Årets Sportsnavn. Ansvaret for den endelige kåring har ligget i hænderne på en priskomité med kulturminister Marianne Jelved (R) som formand og DIF-formand Niels Nygaard som næstformand. Øvrige medlemmer er DIF-direktør Karl Chr. Koch, Team Danmark-direktør Michael Andersen (nu forhenværende), Team Danmark-formand Frank Jensen samt chefredaktør på Jyllands-Posten Jørn Mikkelsen og sportsredaktør på Jyllands-Posten Christian Thye-Petersen.