Årets Sportsnavn

ÅRETS SPORTSNAVN

 

Victor Axelsen er Årets Sportsnavn 2017

Danmarks officielle og største sportspris går til badmintonspilleren Viktor Axelsen, efter at han blev verdensmester samt verdensetter i 2017 og desuden vandt tre Super Series-turneringer.

»Efter at have vundet OL-bronze i 2016 var 2017 Viktor Axelsens helt store, internationale gennembrud til toppen af badmintonsporten. Axelsen har efter min vurdering leveret en af de største danske idrætspræstationer i det seneste årti,« siger Jyllands-Postens sportsredaktør, Troels Henriksen, om årsagen til valget og uddyber:

»Ikke blot blev han verdensmester efter sejre over kineserne Chen Long og Lin Dan i semifinalen og finalen. Han nåede også toppen af verdensranglisten og vandt sæsonfinalen efter en sejr over Lee Chong Wei, der sammen med Lin Dan har været badmintonsportens største profil over de seneste 10 år. Årets Sportsnavn gives således i år ikke for en enkeltstående flot præstation, men for en magtdemonstration set over hele året.«

De to andre nominerede var tennisspilleren Caroline Wozniacki for sin sejr i WTA-finalen og Tokyo Open samt yderligere seks deltagelser i WTA-finaler i løbet af året og sejlerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der blev verdensmestre i 49’erFX.

Ansvaret for kåringen af Årets Sportsnavn var lagt i hænderne på danskerne via en afstemning på jp.dk og en priskomité bestående af kulturminister Mette Bock, DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm Hansen, Team Danmark-formand Frank Jensen, Team Danmark-direktør Lone Hansen samt chefredaktør Jacob Nybroe og sportsredaktør Troels Henriksen fra Jyllands-Posten.