Årets Sportsnavn

ÅRETS SPORTSNAVN

 

Hvem skal være Årets Sportsnavn 2017?

Følg med her

Pernille Blume er Årets Sportsnavn 2016

Pernille Blume skrev dansk svømme- og idrætshistorie, da hun i 2016 som den første dansker siden 1948 vandt OL-guld i svømning. Nu kan hun også kalde sig Årets Sportsnavn.

Mange husker billederne denne sommer af svømmeren Pernille Blume, som halvt i eufori, halvt i forbavselse i sekunderne efter at have vundet OL-guld på svømmernes sprintdistance 50 meter fri førte hånden op foran munden og rent ud sagt ikke anede, hvordan hun skulle reagere. Pernille Blume havde nemlig leveret 24,07 sekunders dansk idrætshistorie. Svømning og atletik er de historisk største sportsgrene ved OL, og alle de mest magtfulde idrætsnationer i verden satser massivt på at præstere i begge. Derfor havde Danmark ikke siden 1948 vundet en guldmedalje i svømning ved OL, men det ændrede Pernille Blume. Det var sammen med det meget utraditionelle og overraskende forløb op mod OL udslagsgivende i kampen om Danmarks officielle og fornemste sportspris, Årets Sportsnavn, som uddeles i et samarbejde mellem Jyllands-Posten og Danmarks Idrætsforbund (DIF).

De øvrige to nominerede til titlen var hækkeløberen Sara Slott Petersen og herrelandsholdet i håndbold. Petersen blev den første danske kvinde til at blive europamester i atletik. Hun vandt endvidere OL-sølv i 400 meter hækkeløb. Aldrig før 2016 havde et dansk herrelandshold i håndbold vundet OL-guld, men det skete i Rio de Janeiro og var kulminationen på mere end 10 års fremgang for herredelen af sporten i Danmark.

Det er 26. gang, at Jyllands-Posten og DIF uddeler prisen som Årets Sportsnavn. Ansvaret for den endelige kåring har ligget i hænderne på en priskomité med kulturminister Mette Bock (LA) som formand og DIF-formand Niels Nygaard som næstformand. Øvrige medlemmer af komitéen er direktør i Danmarks Idrætsforbund Morten Mølholm, formand for Team Danmark Frank Jensen, direktør i Team Danmark Lone Hansen samt chefredaktør på Jyllands-Posten Jacob Nybroe og sportsredaktør på Jyllands-Posten Troels Henriksen.