Jyllands-Postens historie

JP'S HISTORIE

Morgenavisen Jyllands-Posten, bliver grundlagt i 1871 på baggrund af seks unge mænds utilfredshed med de øvrige avisers kvalitet. De grundlægger derfor Jyllands-Posten med et ønske om en avis, der er "værdigt Jylland – et nyttigt og brugeligt Blad". Ønsket om kvalitet og ambitionen om hver dag at lave en god, velredigeret og velskreven avis er i dag uændret.

Uafhængighed er et andet nøglebegreb i Jyllands-Postens historie. Uafhængighed af ydre økonomisk, organisatorisk og partipolitisk indflydelse er det fundament, som Jyllands-Postens Fond i 1971 bliver bygget på, og som i dag sikrer avisens integritet, journalistiske frihed og troværdighed.

Jyllands-Posten har oplevet en fremgang uden sidestykke i dansk avishistorie. Fra at være en regional avis har Jyllands-Posten på færre end 20 år fordoblet sit oplag, og er i dag Danmarks største betalingsavis.

Jyllands-Postens historie er lang, spændende og til tider ligefrem dramatisk. Læs de enkelte kapitler ved at klikke på de forskellige links til højre.